slimwinkeltje.nl
 

Slimme Spellen

 • Rotaspel

  Kraak de taalcode! Logisch redenerend leren lezen! Voor kinderen die uit zichzelf leren lezen of starten met leren lezen! Dit spel is door een professional op dit vakgebied ontwikkeld en leert kinderen op een speelse wijze voor te bereiden op het leren lezen. Dit door eenvoudige woorden voortdurend en in vele varianten met elkaar te vergelijken. Vrij snel ontdekken beginnende lezertjes dan dat datgene wat in verschillende woorden gelijk klinkt, ook hetzelfde letterteken heeft. En ook het omgekeerde geldt: wat met dezelfde letter geschreven wordt, klinkt eveneens gelijk. Zo begrijpen kinderen veel gemakkelijker hoe het lezen in elkaar zit. Geen zorg meer over hoe te begeleiden als uw kind uit zichzelf wil leren lezen, met deze methode kan dit op een speelse en verantwoorde manier gebeuren. Het rotaspel is niet methode gebonden en kan dus prima vooraf aan de methode veilig leren lezen worden gebruikt. Kijkt u voor meer uitleg en de didactische onderbouwing op www.rotaspel.be Het Rotaspel is een zelfcorrigerend vraag- en antwoordspel dat kinderen wil helpen bij het voorbereidende lezen zodat ze het op een goede manier aanleren. De vijf verschillende speelboekjes zijn bij de prijs inbegrepen. Alleen het werkboekje is een extraatje van 5 euro.

  Als een kind in de school de vijf boekjes invult, kan het volgende kind deze vijf boekjes niet meer gebruiken. Daarom kun je het best in de klas af spreken dat kinderen niet in de vijf boekjes, die bij het spel horen, schrijven. In plaats daarvan krijgt ieder kind een persoonlijk werkboekje dat alle bladzijden bevat, en alleen die, uit de vijf werkboekjes waarop iets moet ingevuld worden. Het werkboekje bevat niet de speelbladen. Voor ouders is het niet nodig om extra werkboekjes aan te schaffen, tenzij er meerdere kinderen met het rotaspel willen spelen, dan koop je voor elk kind nog een werkboekje.
  Kortom: de vijf boekjes bij het spel kunnen moeilijk
  afzonderlijk aangeboden worden. Het werkboekje wel.

  39,00
 • Castle Garden

  Met Castle Garden kunnen de hersens pas echt worden uitgetest als het gaat om denkvermogen en het opzoeken van de grenzen van je tegenspelers! Castle Garden heeft nog veel meer te bieden dan schaken en wordt daarom door schakers wel "schaken XXL" genoemd. Het gaat in dit spel vooral om strategie en tactiek. 

  39,95
 • Kleuren kapers

  Tactisch spel, waarin meer verborgen zit dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Het mengen van de dobbelsteenkleuren, het bepalen van je pion positie aan het einde van je beurt, het slim bieden (of bluffen), het tactisch laten liggen van bepaalde dobbelsteenkleuren, het slim omgaan met je geld en de volgorde van de kleuren die je verzameld zijn allemaal van invloed op of je het spel kunt winnen. Hoe vaker je dit speelt, hoe meer mogelijkheden je begint te zien.

  17,50
 • Treasure Hunt

  Zorg dat je als eerste je missie hebt volbracht. Dit doe je door met je explorers naar coordinaten te lopen en treasures te verzamelen. Maar pas op voor andere explorers! Zij kunnen je aardig dwarsbomen....

  29,95
 

online speluitleg van het Dorp