slimwinkeltje.nl
 

Slim geschreven - Jong Talent

 • Remi en de geest van La Ferme - Jessica Colins

  Als de hoogbegaafde Remi zijn middelbare school grote schade berokkent in een poging te bewijzen dat hij wél cool is, sturen zijn ouders hem naar een kostschool voor begaafde kinderen in Frankrijk. Eenmaal op La Ferme aangekomen, ontdekt Remi al snel dat er iets niet pluis is. Waar komen 's nachts toch die mysterieuze voetstappen vandaan? Samen met zijn wereldvreemde kamergenoot Maarten en met het knapste meisje van de school Sunee, gaat hij op onderzoek uit.

  12,95
 • Strepen in Delfts blauw - Sven Matthijssen

  "Strepen in het Delfts blauw is de derde dichtbundel van Sven Mathijssen. Bij verschillende optredens heeft Sven feedback gekregen van ervaren dichters. Door deze toe te passen, verschilt de derde bundel duidelijk van zijn twee voorgangers. Desondanks blijven melancholische humor en spelen met taal Svens handelsmerken."

  14,95
 • Bright lights

  BrightLights.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. In samenwerking met BureauQ en jongeren communicatiebureau YoungWorks, is door middel van co-creatie met hoogbegaafde jongeren, BrightLights.nl ontwikkeld. Via online en offline ontmoetingen hebben de jongeren hun mening gegeven over de vormgeving en inhoud van de website. En dat niet alleen; de redactie van BrightLights.nl bestaat ook uit hoogbegaafde jongeren. De redactie is een enthousiaste groep jongeren die hard werkt aan BrightLights.nl. Deze bestaat uit Levi, Nathalie, Wiebke, Yara, Sander, Chagajeg, Michele en Marijke en zij worden begeleid door eindredacteur Nicole. Naast de vaste schrijvers is iedereen welkom een bijdrage te leveren als gastredacteur. Lijkt het je ook leuk een bijdrage te leveren of heb je vragen of opmerkingen over BrightLights.nl? Stuur een e-mail naar de redactie via info@brightlights.nl. Realisatie en Techniek door Studio Parkers

  0,00
 • IQ te koop! - Hoogbegaafdheid van nul tot achttien - Jan, Janneke & Ellen Sinot

  - Uniek: de hoogbegaafde Ellen Sinot (17 jaar) schreef een deel van dit boek zelf. Ze sluit af met een hoofdstuk over het - in haar ogen - ideale schoolsysteem. - De vader en moeder van de hoogbegaafde Ellen vertellen over haar leven van geboorte tot eind middelbareschooltijd. - Een boek vol herkenning voor andere ouders met soortgelijke zorgen en dilemma's. Laten we een IQ-test uitvoeren of niet? Hoe regelen we voldoende uitdaging? Is een klas overslaan een oplossing? - Ook voor leerkrachten - en voor iedereen die denkt dat hoogbegaafde kinderen er zonder hulp toch wel komen. - Informatief en met leuke anekdotes. - Met handige adressen voor Nederland en Belgie en literatuurlijst.

  12,95
 • Winter in de hel - Sven Mathijssen

  Winter in de hel, wordt gekenmerkt door combinaties van tegenstrijdigheden. Ook komt in deze bundel zijn eigenwijze eigen wijze van melancholische humor en de draak steken met religie terug. Dit gebeurt zowel in het Nederlands, als in het Engels en in het Duits; ''Omdat men in de ene taal iets kan bedoelen, waar men slechts in de andere taal de woorden voor heeft.''

  Klik op de afbeelding voor meer informatie.

  14,95
 • De maan in een potje - Sven Mathijssen

  Nog maar 1 op voorraad. 

  De maan in een potje is een dichtbundel waarin melancholie met humor wordt gecombineerd, waarin open deuren soms worden ingetrapt en waarin het serieuze met het onserieuze wordt gecombineerd. De inspiratie wordt vooral uit muziek, songteksten en gedichten van anderen gehaald. Echter de allergrootste inspiratie komt van de zin Don't think twice, it's alright van Bob Dylan.

  14,95
 

de maan in een potje van Sven Mathijssen

 

Alle Dagen Dromen