slimwinkeltje.nl
 

Slim geschreven - Jong Talent

 • Hoogbegaafd in praktijk

  Hoogbegaafd in praktijk - versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen

  Veel hoogbegaafde volwassenen zijn in hun jeugd niet als hoogbegaafd herkend. Simpelweg omdat de kennis van hoogbegaafdheid niet bestond of voorhanden was. Velen ervaren uitdagingen in de omgang met anderen én met zichzelf. Hoe leren zij hun potentie te erkennen en te ontwikkelen in een wereld die hen zelden begrijpt?

  In de praktijk van werk en zorg wordt hoogbegaafdheid lang niet altijd gezien of als relevant beschouwd. Daardoor krijgen hoogbegaafden vaak niet de begeleiding die ze nodig hebben. Wat kan een begeleider zoals een (loopbaan)coach, psycholoog, therapeut, arbeidsdeskundige, HR-adviseur of leidinggevende hierin betekenen?

  In dit unieke boek draagt Rianne van de Ven, coach en zelf hoogbegaafd, inzichten en bouwstenen aan voor succesvolle begeleidingstrajecten. Welke rol speelt de hoogbegaafdheid? Hoe kunnen hoogbegaafde volwassenen aangeleerde patronen doorbreken en nieuwe noodzakelijke vaardigheden ontwikkelen? Bruikbaar gereedschap voor begeleiders én voor hoogbegaafden zelf.

  Rianne van de Ven is coach voor hoogbegaafde volwassenen, spreker, trainer en onderzoeker. Ze is één van de pioniers op het gebied van kennis verzamelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen en mede-auteur van de bestseller Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in.

  29,95
 • Intens Mens - Lotte van Lith

  Duizendpoot en intens mens Lotte van Lith (1985; coach, schrijfster, blogster, spreekster en docente) geeft veel van zichzelf prijs in haar teksten over eigen kwetsbaarheid, onzekerheid en persoonlijke ontwikkelingen. Deze bundel 'lyrische reflecties op zingeving, emotionele ontwikkeling, begaafdheid en meer' leest als een monoloog van een goede vriendin die zich kwetsbaar toont, die de lezer eveneens aanspoort tot eigenheid en herkenning geeft. In deze persoonlijke teksten klinkt de intensiteit van de gewaarwordingen van de auteur door. Dat zij zichzelf en alle facetten van het leven niet schuwt en alles onderzoekt: het mag er allemaal zijn. Terecht dat Van Lith adviseert om n hooguit twee teksten per keer te lezen. Sommige zinnen zijn zelfs de moeite waard om te stoppen met lezen. Zoals 'Ik stol tot iemand als jij mij vol waardering beziet. Ik los op tot niemand, in de luwte van de groep'. In zes levensthema's: Liefde voor Leven; Diepe Relaties; Intensiteit, Identiteit; Bitterzoete Zingeving; Waarachtig Welzijn; In Wording. Elk met gemiddeld acht hoofdstukken. De teksten worden in korte alinea's gescheiden door witregels. Voor de intense, complexe mens. Gebonden, groot formaat boek (20 x 27cm) en in eigen beheer uitgegeven.

  Marianne Jans   

  35,00
 • Door de ogen van een autist - Dirk van Meer

  Op een dag merkte Dirk op dat er talloze hulpboekjes zijn om mensen te leren hoe je om moet gaan met kinderen met autisme, maar dat er geen boekje is waarmee autisten kunnen leren hoe om te gaan met mensen zonder autisme. Hij realiseerde zich dat de wereld maar beperkt maakbaar is en leerde, door goed te luisteren naar intonatie en goed te kijken naar non-verbaal gedrag, hoe mensen in zijn omgeving op zijn communicatie reageren. Deze kennis wil hij graag delen om het leven van kinderen met autisme, die willen investeren in hun eigen communicatie, eenvoudiger en prettiger te maken.

  15,00
 • Remi en de geest van La Ferme - Jessica Colins

  Als de hoogbegaafde Remi zijn middelbare school grote schade berokkent in een poging te bewijzen dat hij wél cool is, sturen zijn ouders hem naar een kostschool voor begaafde kinderen in Frankrijk. Eenmaal op La Ferme aangekomen, ontdekt Remi al snel dat er iets niet pluis is. Waar komen 's nachts toch die mysterieuze voetstappen vandaan? Samen met zijn wereldvreemde kamergenoot Maarten en met het knapste meisje van de school Sunee, gaat hij op onderzoek uit.

  12,95
 • Strepen in Delfts blauw - Sven Matthijssen

  "Strepen in het Delfts blauw is de derde dichtbundel van Sven Mathijssen. Bij verschillende optredens heeft Sven feedback gekregen van ervaren dichters. Door deze toe te passen, verschilt de derde bundel duidelijk van zijn twee voorgangers. Desondanks blijven melancholische humor en spelen met taal Svens handelsmerken."

  14,95
 • Bright lights

  BrightLights.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. In samenwerking met BureauQ en jongeren communicatiebureau YoungWorks, is door middel van co-creatie met hoogbegaafde jongeren, BrightLights.nl ontwikkeld. Via online en offline ontmoetingen hebben de jongeren hun mening gegeven over de vormgeving en inhoud van de website. En dat niet alleen; de redactie van BrightLights.nl bestaat ook uit hoogbegaafde jongeren. De redactie is een enthousiaste groep jongeren die hard werkt aan BrightLights.nl. Deze bestaat uit Levi, Nathalie, Wiebke, Yara, Sander, Chagajeg, Michele en Marijke en zij worden begeleid door eindredacteur Nicole. Naast de vaste schrijvers is iedereen welkom een bijdrage te leveren als gastredacteur. Lijkt het je ook leuk een bijdrage te leveren of heb je vragen of opmerkingen over BrightLights.nl? Stuur een e-mail naar de redactie via info@brightlights.nl. Realisatie en Techniek door Studio Parkers

  0,00
 • IQ te koop! - Hoogbegaafdheid van nul tot achttien - Jan, Janneke & Ellen Sinot

  - Uniek: de hoogbegaafde Ellen Sinot (17 jaar) schreef een deel van dit boek zelf. Ze sluit af met een hoofdstuk over het - in haar ogen - ideale schoolsysteem. - De vader en moeder van de hoogbegaafde Ellen vertellen over haar leven van geboorte tot eind middelbareschooltijd. - Een boek vol herkenning voor andere ouders met soortgelijke zorgen en dilemma's. Laten we een IQ-test uitvoeren of niet? Hoe regelen we voldoende uitdaging? Is een klas overslaan een oplossing? - Ook voor leerkrachten - en voor iedereen die denkt dat hoogbegaafde kinderen er zonder hulp toch wel komen. - Informatief en met leuke anekdotes. - Met handige adressen voor Nederland en Belgie en literatuurlijst.

  12,95
 • Winter in de hel - Sven Mathijssen

  Winter in de hel, wordt gekenmerkt door combinaties van tegenstrijdigheden. Ook komt in deze bundel zijn eigenwijze eigen wijze van melancholische humor en de draak steken met religie terug. Dit gebeurt zowel in het Nederlands, als in het Engels en in het Duits; ''Omdat men in de ene taal iets kan bedoelen, waar men slechts in de andere taal de woorden voor heeft.''

  Klik op de afbeelding voor meer informatie.

  14,95
 • De maan in een potje - Sven Mathijssen

  Nog maar 1 op voorraad. 

  De maan in een potje is een dichtbundel waarin melancholie met humor wordt gecombineerd, waarin open deuren soms worden ingetrapt en waarin het serieuze met het onserieuze wordt gecombineerd. De inspiratie wordt vooral uit muziek, songteksten en gedichten van anderen gehaald. Echter de allergrootste inspiratie komt van de zin Don't think twice, it's alright van Bob Dylan.

  14,95
 

de maan in een potje van Sven Mathijssen

 

Alle Dagen Dromen