slimwinkeltje.nl
 

Slimme Boeken

 • De Gids - over begaafdheid in het onderwijs

  29,95€ i.p.v. 49,95€


  Op elke school zitten begaafde leerlingen. Zij komen er niet ‘vanzelf’. Om deze leerlingen volledig tot bloei te laten komen, hebben zij leraren nodig die hen op deskundige wijze begeleiden. In 'De Gids: over begaafdheid in het basisonderwijs' komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn voor het herkennen van en het inspelen op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen. De Gids biedt daarmee een compleet overzicht voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs. In dit boek brengen 17 specialisten ieder op hun eigen terrein de nieuwste ontwikkelingen in beeld. Onder redactie van Eleonoor van Gerven hebben zij de meest recente wetenschappelijke inzichten over het lesgeven aan begaafde kinderen verzameld en vertaald naar de praktijk van het basisonderwijs. Het boek is opgebouwd uit drie delen: - Deel 1: Herkennen van begaafdheid en onderwijsbehoeften - Deel 2: Onderwijs aan begaafde leerlingen - Deel 3: Begaafd en speciaal De hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden. De sterke relatie tussen theorie en praktijk maakt De Gids tot een onmisbaar handboek voor elke leerkracht, intern begeleider, remedial teacher of specialist begaafdheid.

  Bron: bol.com

   

   

   

  29,95 49,95
 • Kinderen en sociale vaardigheden - Anne Kooijman met kwartetspel

  Hoe leer je kinderen gezellig om te gaan met leeftijdsgenoten terwijl ze voor zichzelf en anderen durven op te komen?

  Dit boek geeft ouders informatie over sociale vaardigheden en hoe ze hun kinderen daarbij kunnen stimuleren. Tijdens het lezen kunnen de kinderen met het sociale-vaardigheden-kwartetspel "De Coole Kikker" spelen. De hoofdstukken in het boek volgens de thema's van het kwartet waarbij steeds een toelichting wordt gegeven op de situatie, met tips voor ouders om hun kinderen te helpen Coole Kikkers te worden! Het kwartetspel leidt bij de kinderen vaak tot vruchtbare discussies over het oplossen van diverse moeilijke situaties.

  Kortom, een boek voor ouders met kinderen de steun kunnen gebruiken zodat ze sociaal beter funtioneren. Inclusief het Coole Kikker Kwartet.

  30,00
 • Het grote Vooruitwerklabboek - deel2 - Els Schrover

  Nog maar 2 beschikbaar.

  Lessen voor verrijking.

  Deel 2 bevat 15 lessen en bouwt voort op de basisvaardigheden van de reeks: analytisch, creatief en praktisch denken. Bovendien leren de kinderen meer over 'hersenen en leren', en waarom juist moeilijk leerwerk goed en nodig is.

  115,00
 • Ik wil gewoon mezelf zijn - Timothy en Sandra Bowden

   

  Veel kinderen hebben last van negatieve gedachten. Dit rijk geillustreerde boek maakt op humoristische wijze duidelijk dat het maar gedachten zijn en dat je wat aan die gedachten moet doen. Hoofdpersoon Holly laat in dit stripboek zien hoe je dat moet doen. Niet door te doen of de nare gedachten er niet zijn of steeds maar met ze in gevecht te gaan, maar door ze ruimte te geven. Ze lijken dan direct een stuk minder angstaanjagend.

  Het boek is bestemd voor kinderen van tien jaar tot veertien jaar met een laag zelfbeeld. Daarnaast kan het door zorgprofessionals, docenten en ouders gebruikt worden om hen te leren op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) effectiever om te gaan met de uitdagingen in hun leven.
  Recensie(s)

  Als Holly 's morgens wakker wordt, voelt ze zich rot: ze heeft buikpijn, hoofdpijn, ze voelt zich gewoon niet goed genoeg. Terwijl ze treurend naar school loopt, komt ze zonder dat ze het merkt op het strand terecht. Daar trekt een meeuw haar aandacht. Holly volgt hem met haar ogen totdat hij niet meer te zien is. Als Holly weer rondkijkt, ziet ze dat ze ineens op een boot zit. Een boot met passagiers: een groep negatieve gedachten, allerlei verschillende (denk)monsters. Holly probeert de monsters van de boot te jagen, maar dat lukt niet. De meeuw komt haar helpen en laat haar zien dat je de monsters beter kunt accepteren, ze kunt benoemen, de ruimte kunt geven terwijl je tegelijkertijd de richting blijft gaan die belangrijk voor je is. Stevige, handzame uitgave (oblong) die het verhaal van Holly in stripverhaal vertelt. Eenvoudige, digitale striptekeningen in felle kleuren maken de negatieve gedachten en de oplossingen (volgens ACT, een vrij nieuwe gedragstherapie) visueel en begrijpelijk. (Professionele) opvoeders kunnen het boek gebruiken om met tieners in gesprek te gaan en deze vooral te laten ervaren dat ze niet de enige zijn met deze 'monsters'. Aanrader voor 'tieners met monsters in hun hoofd' die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Vanaf ca. 12 jaar.

  Hannelore Rubie

  29,95
 • Mijn kind een kanjer! - Herberd Prinsen


  Tom van twaalf is een aardige maar erg aanwezige jongen. Hij zoekt voortdurend contact. Bijvoorbeeld met zijn beide zussen. Alleen doet hij dat vreselijk onhandig: hij is te ruw, bedenkt 'leuke' dingen die zij helemaal niet leuk vinden, verstoort hun spel. En begrijpt er niets van als ze hem vervolgens de wind van voren geven. Zijn ouders voelen zich vaak machteloos. Tom heeft een probleem: hij gedraagt zich sociaal onhandig. Niet alleen thuis, ook daarbuiten, zoals op school. Hij loopt het risico dat hij een negatief zelfbeeld ontwikkelt; faalangst en agressie liggen op de loer. Andere sociaal onhandige kinderen kunnen weer ander gedrag vertonen, maar één ding hebben ze gemeen: ze vinden het moeilijk de verwachtingen van hun omgeving juist in te schatten. Goede sociale vaardigheden spelen een enorm belangrijke rol in ons leven. Ze zijn nodig om succesvol te kunnen zijn, zowel in persoonlijke als in zakelijke relaties. Daarom is het zo belangrijk sociaal onhandig gedrag bij kinderen tijdig te onderkennen en tijdig actie te ondernemen.

  Dit praktische boek is geschreven voor ouders die zich zorgen maken over het sociale gedrag van hun kind. De kern van dit boek is: Hoe herken je sociaal onhandig gedrag? Hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je er samen aan doen? Mijn kind een kanjer geeft antwoorden op deze en andere vragen. Het biedt oefenmateriaal in de vorm van praktische handvatten, tips en oefeningen, die alle hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben.

  Herberd Prinsen is als trainer /adviseur werkzaam voor het onderwijs en organisaties in het bedrijfsleven. Hij heeft een ruime ervaring op onderwijsgebied. Herberd was 10 jaar leerlingbegeleider/counselor en was tot begin 2009 actief als docent biologie en mens & maatschappij. Daarnaast is hij een eclectisch werkende Contextueel & EMDR therapeut. Herberd is auteur van diverse boeken.
  Recensie(s)

  Kinderen (en volwassenen) groeien van erkenning. Dat is een van de kerngedachten uit dit boek, waarbij het gaat om de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij kinderen van tien tot achttien jaar. Een kind dat bijvoorbeeld gepest wordt, heeft vaak een verkeerd zelfbeeld, namelijk dat het er weinig toe doet; dat het eigenlijk niet de moeite waard is. Met voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk gemaakt wat sociale vaardigheden zijn en hoe sociaal onhandig gedrag veranderd kan worden. Oefeningen, via ouders of docenten, maar ook voor een gedeelte vanuit het boek gericht op de jongeren zelf, vormen dan een handleiding. Om deze goed te kunnen volgen, is wel een zekere deskundigheid nodig. Ook moeten begeleiders en kinderen gemotiveerd zijn om te veranderen. Samenwerking tussen kind, ouders en school is daarbij zeer gewenst. Ook vergt het discipline om met de oefeningen bezig te blijven. Belangrijk is verder dat gevoelens en gedachten, in de beschermende omgeving van school en huis, op schrift of mondeling bespreekbaar worden gemaakt. Alles bij elkaar gaat het hier om geen eenvoudige zaak.

  M.C. van Mook-van Gils

  24,95
 • Het grote doeboek - voor nieuwsgierige kinderen van 2-6 jaar

  Het boek is niet op voorraad, maar wij bestellen hem graag voor u. 

  Kinderen van alle leeftijden zijn leergierig en willen graag de wereld om zich heen ontdekken. Zelfs heel jonge kinderen vinden het geweldig om dingen uit te proberen en zijn trots om te laten zien wat ze al kunnen en weten. Met dit boek kunt u uw kind aanmoedigen om op ontdekking te gaan en zijn interesse aanwakkeren. De spelletjes en experimenten in dit boek zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken: voor kinderen van 2-3 jaar, van 3-4 jaar en van 4-6 jaar. Elk hoofdstuk behandelt een aantal thema's, zoals planten, dieren, het weer, kleuren en geluiden. Met de experimenten en activiteiten in dit boek leert uw kind zijn aandacht bij iets te houden, worden het waarnemingsvermogen en de motoriek gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid. Een boeiend boek voor nieuwsgierige kinderen!

   

   

  19,95
 • Hulpwaaier Hoogbegaafdheid - tips en strategie├źn bij de hand - Jessica van der Spek

   

  Nieuw!

  Op veler verzoek is de Hulpwaaier Hoogbegaafdheid ontwikkeld die als naslagwerk kan dienen op school, in de begeleiding, maar ook thuis.
  In overzichtelijke secties komen onderwerpen aan de orde als kenmerken van hoogbegaafdheid, consequenties van hoogbegaafdheid in het algemeen, en specifiek voor de diverse schoolomgevingen ((s)bo en vo), belonen en straffen, strategieën, overeenkomst en verschillen met ADHD en ASS en wat hoogbegaafdheid betekent op een volwassen leeftijd.
  Zoals in alle hulpwaaiers, worden ook nu weer tips en adviezen gegeven voor de praktijk en aanbevelingen om verder te lezen voor verdieping.

  14,95
 • Vlinder vliegt - Miriam Bruijstens

  ‘Poëtisch in woord én beeld. Ze schieten raak, deze auteurs.’ Autisme Centraal
  Het schrijftalent Miriam Bruijstens en illustratrice Martine Verstraete hebben hun krachten na het mooie kinderboek Vlinder opnieuw gebundeld voor de uitgave Vlinder Vliegt.
  In een tiental gedichten neemt Miriam de lezer mee naar de belevingswereld van een kind dat ‘hardop’ denkt, voelt, ervaart, zich verbaast en verwondert, maar soms ook heel verdrietig is. Het is knap te zien hoe de toon varieert van speels en dynamisch, naar integer en verfijnd.
  Bij de gedichten in Vlinder Vliegt maakte Martine prachtige en treffende illustraties.

  ‘Tien juweeltjes in een flinterdun boekje. (...) De gedichtjes van Miriam Bruijstens en de tekeningen van Martine Verstraete zijn zó mooi, daar willen we meer van.’ - Lotje & Co

  3,95
 • Vlinder - Miriam Bruijstens


  Vlinder is stoer, Vlinder is lief, Vlinder is druk, Vlinder is enthousiast en o ja, Vlinder is geen paard.
  Vlinder is een meisje. Ze gaat naar school, naar opa en oma, viert haar verjaardag en Kerstmis net als alle andere kinderen. Toch is Vlinder een beetje anders dan de kinderen uit haar klas. Vlinder is namelijk snel afgeleid door haar ADHD. Dat betekent dat ze zich niet zo goed kan concentreren, dat ze een beetje druk is en soms verschrikkelijk druk en dat ze de wereld om zich heen niet altijd begrijpt. Dat geeft niets. Want Vlinder is ook creatief, slim, vrolijk en spontaan en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Vlinder is uniek. Vlinder is Vlinder.
  Vlinder gaat over een avontuurlijk meisje. Het is een boek om te lachen en soms ook een beetje te huilen. Vlinder is vooral een boek om lekker te lezen.
  De prachtige illustraties in Vlinder zijn gemaakt door Martine Verstraete.

  14,95
 • Je kunt het - Jessica van der Spek

  De oorzaak en aanpak van faalangst ligt bij hoogbegaafde kinderen net even anders dan bij andere kinderen. In deze uitgave wordt eerst uitgelegd hoe faalangst bij deze kinderen ontstaat. Vervolgens zijn er praktische tips en adviezen voor in de klas en thuis, om de kinderen te begeleiden en beter te motiveren, en hen te helpen anders te leren denken. Ook wordt aangegeven wat je vooral níet moet doen.
  ‘Je kunt het! is een duidelijk en overzichtelijk boekje voor ouders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen, dat het verband uitlegt tussen hoogbegaafdheid en faalangst.

   

   

  12,95
 • Wreck this journal every day - Keri Smith

  creatief gezelschap tijdens reisjes en uitstapjes om in te tekenen, schrijven of uit te scheuren.

  bv. Willekeurig: take a walk, draw ypur path here of find a piece of cardboard in the nect five minutes, tape it here of add your own pagenumbers of roll the journal down a large hill.

  8,95
 • Lodewijk, het lieve beestje - Lidy Sibon

  Door een ervaren kleuterleraar gelezen en als heel goed bevonden om mee te werken in de klas! Lodewijk is een prentenboek voor kleuters met daarin vragen en verwerkingsopdrachten. Het boek heeft als centraal thema: de basisgevoelens herkennen bij zichzelf en anderen. Dit boek is ook bruikbaar voor oudere kinderen met autisme.

  27,75
 • Breinwijzer - John Cliteur

  Er zijn veel boeken over de werking van het brein en er zijn minstens zoveel boeken over technieken en modellen die je helpen om slimmer te werken. Dit boek knoopt die twee werelden aan elkaar.

  Wij lopen rond met het brein van een jager/verzamelaar in een school- en werkomgeving. Het brein is helemaal niet gemaakt om mail te lezen, examens te maken en rapporten te schrijven. Breinwijzer geeft je een zet in de rug om dergelijke 'hersenvreemde' taken slimmer aan te pakken. Je krijgt inzicht in de werking van het brein, je maakt kennis met negen breinversnellers die je kunt zien als legale doping voor je brein en je leert diverse technieken die je helpen om overeind te blijven in de huidige wereld die wordt geregeerd door informatie.

  Na het lezen van dit boek begrijp je jezelf en anderen beter, kun je beter ontspannen, stress vermijden, je geheugen optimaal gebruiken, (veel) sneller lezen, makkelijker spreken in het openbaar, beter onthouden en slimmer omgaan met de informatie die je bereikt.

  Je leven wordt hierdoor eenvoudiger en leuker!


  Recensie(s)

  Iedereen zou graag zijn geheugen verbeteren, sneller kunnen lezen, efficiënter kunnen werken, vergaderen en ontspannen: kortom, de functies van de hersenen verbeteren. Dit soort hersentrainingen wordt vaak als trainingen, workshops al dan niet samen met een boek aangeboden. Zo is dit boek een onderdeel van het Purple Monkey Breinonderwijs. Het boek kan ook zelfstandig gelezen worden. Na een ruime inleiding over het functioneren van de hersenen allerlei tips, overwegingen en technieken om het dagelijks functioneren te verbeteren. De auteur schrijft vlot en haalt overal voorbeelden en ideeën vandaan, rijp en groen. In zijn totaliteit echter een nuttig, goed leesbaar boek waar iedereen wat in kan vinden om zijn functioneren te verbeteren en efficiënter in kortere tijd te kunnen werken of studeren. Aantrekkelijk vormgegeven met veel foto's en figuren in kleur. Met een literatuuroverzicht en register. M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

  34,50
 • Is het voor een cijfer - Tijl Koenderink & Roland Louwerse

  Is het voor een cijfer? geeft het antwoord op de vraag die alle onderwijskundigen tot nu toe niet konden beantwoorden: wat motiveert een kind op school? Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van geluk, motivatie en presteren wordt in een prettig leesbare tekst met praktische voorbeelden gedemonstreerd hoe kinderen op school weer gemotiveerd kunnen raken en het beste uit zichzelf kunnen halen. Het einde van de zesjescultuur is in zicht!

  Als bijna-dropout op school vond Tijl Koenderink (*1981) toch het juiste spoor om zowel zijn gymnasiumdiploma te halen als met extra buitenschoolse activiteiten bezig te zijn. Als trainer heeft hij honderden scholen bezocht om leerkrachten te trainen en best practices te verzamelen van de beste leraren van Nederland. Dit boek bevat de vruchten van al deze inspanningen.

  Roland Louwerse (1970) is classicus en schrijver, en sinds 1995 als docent klassieke talen werkzaam in Den Haag en Rijswijk. Sinds 2011 is hij als trainer en senior adviseur VO verbonden aan Novilo. Met Tijl Koenderink schreef hij eerder het handboek De 7 uitdagingen in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

  Reacties op het eerste boek van Novilo: de 7 uitdagingen
  Ruth Van de Wal-Verwoert: Dit boek geeft leerkrachten eindelijk alle praktische handvatten om deze groep kwetsbare kinderen ruimte en begrip te laten ervaren, zodat zij een eerlijke kans krijgen in het onderwijs!

  Elly Veenman Zee: Een handvat voor leerkrachten die in overvolle klassen met grote verschillen in behoeftes van leerlingen op deze manier goed onderwijs kunnen verzorgen.

  24,95
 • Julia's reis - Finn Zetterholm

  Nog maar 1 op voorraad.

  Julia's reis is een adembenemend avontuur door zes eeuwen schilderkunst

  16,95
 • Mijn Kids'Skills - vaardighedenboek - Ben Furman

  Iedereen mist wel enkele vaardigheden, of zou ergens beter in willen worden.

   

  Met behulp van Mijn Kid's Skills Vaardighedenboek wordt het leren van die vaardigheden voor jou leuk. Je beslist zelf over veel details van het proces en wordt gesteund door belangrijke personen in je leven.

  Aan het eind, als drie nieuwe vaardigheden zijn geleerd, ben je Kid's Skills specialist. Je kunt dan het formulier in dit boek invullen en opsturen, waarna je een certificaat ontvangt.

  Voorin het boek wordt uitgelegd hoe je met dit vaardighedenboek aan de slag kunt gaan. Achterin staat een korte uitleg voor volwassenen.

  Kid's Skills is een speelse methode voor het oplossen van problemen bij kinderen. Centraal staat hierbij het idee dat vrijwel alle problemen kunnen worden gezien als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden.

  Door Kid's Skills is het niet meer probleemgericht maar oplossingsgericht.

   

  10,00
 • Gek op wetenschap - het grote info- en doeboek voor kinderen - Robert Pince

   

  Ben jij geïnteresseerd in het hoe en waarom van alles? In dit boek lees je over onze planeet en het heelal, over het ontstaan van leven op aarde, over de werking van onze zintuigen, over begrippen zoals energie, kracht en beweging, maar ook over elektriciteit, magnetisme, wiskunde en scheikunde.

   

  Zet de theoretische uitleg in het boek om in de praktijk en voer met eenvoudige materialen zelf proefjes uit. Zo zul je begrijpen dat wetenschap draait om testen, uitproberen en ondervinden. Misschien word jij ooit wel een beroemd wetenschapper en vind je een raket uit die tegen lichtsnelheid naar Mars kan vliegen of ontdek je leven op een verre planeet. Wetenschap is voortdurend in beweging en juist daarom is wetenschap zo interessant!

   

   

   

  24,95
 • Mijn allereerste experimenten boek - eenvoudige proefjes stap voor stap uitgelegd voor kinderen vanaf 4 jaar - Ruth Geldersen en Ulrich Velte

  Ontdek alle geheimen van de wetenschap en doe gave proefjes! Experimenteren is niet alleen leuk het is ook nog leerzaam! Het Experimentenboek staat van de eerste tot de laatste bladzijde helemaal vol met leuke experimenten, thema gericht en passend... - Vanaf 4 jaar

  Ontdek alle geheimen van de wetenschap en doe gave proefjes! Experimenteren is niet alleen leuk het is ook nog leerzaam! Het Experimentenboek staat van de eerste tot de laatste bladzijde helemaal vol met leuke experimenten, thema gericht en passend... - Vanaf 4 jaar

   

  16,95
 

Praise & Growth Mindset