slimwinkeltje.nl
 

Slimme Boeken

 • Wiebelen en Friemelen werkboek

  Wiebelen en Friemelen werkboek - Monique Thoonsen, uitgeverij PICA

  Aan het werk met je zintuigen

  Voor het kind
  Geluiden, geuren en kleuren… de hele dag heb je prikkels om je heen. Misschien vind je dat prima. Maar het kan ook zijn dat je juist veel méér prikkels wilt; of minder, omdat je er vaak last van hebt.
  Misschien ben je wel onderprikkeld of overprikkeld. In dit werkboek ga je leren over zintuigen en prikkels. Als jij ontdekt wat je nodig hebt – veel en sterke zintuigprikkels of weinig en zwakke zintuigprikkels – én weet hoe je daar zelf voor kunt zorgen, voel je je veel beter!


  Voor de professional
  Kinderen die druk gedrag vertonen, (faal)angstig zijn of zich slecht kunnen concentreren, hebben vaak ook problemen met het verwerken van prikkels: ze zijn fysiek onder- of overprikkeld. Het is cruciaal om hier in de behandeling bij stil te staan. Met dit werkboek voor kinderen (van zeven tot dertien jaar) leren jullie alles over zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP). Zo leert het kind vertrouwen op wat zijn lichaam hem vertelt én wat hij kan doen om zich beter te voelen.
  Dit werkboek bouwt voort op Wiebelen en friemelen in de klas en thuis. Een bijbehorende handleiding voor de professional is online beschikbaar.

  15,00
 • Stresskippen en andere bange vogels

  Samenvatting
  Stresskippen en andere bange vogels 1e druk is een boek van Kathy Hoopmann uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525321

  Het leven als vogel kan stressvol zijn! Vogels hebben volop zorgen: ze moeten oppassen voor vliegtuigen en ramen, en genoeg wormen vinden om te eten. Met een komische blik op vogelgedrag laat dit boek zien dat angstgevoelens heel natuurlijk zijn. Daarbij biedt de auteur inzicht in de symptomen van angst en geeft zij strategieën om ermee om te gaan.

  15,95
 • Wat jij ziet en wat ik voel. De binnenkant van autisme. - Kathy Hoopmann

  Samenvatting
  Wat jij ziet en wat ik voel
  De binnenkant van autisme

  In navolging van haar bestsellers Alle honden hebben ADHD en Alle katten hebben Asperger laat Kathy Hoopmann in haar nieuwste boek aan de hand van wederom prachtige en vaak grappige dierenfoto's zien hoe kinderen en volwassenen met autisme (kunnen) zijn.

  Op unieke en ontroerende wijze gaat ze in Wat jij ziet en wat ik voel in op de algemene kenmerken die voorkomen bij mensen met autisme, zoals:
  * Moeite met sociale situaties
  * Moeite met het begrijpen van non-verbale communicatie
  * Een grote loyaliteit
  * Over- of ondergevoeligheid van de zintuigen
  * Behoefte aan routines, voorspelbaarheid en structuur
  * Het vermogen om heel veel kennis over één onderwerp te vergaren
  * Een unieke kijk op de wereld

  Natuurlijk heeft niet iedere persoon met autisme alle kenmerken die in dit boek worden genoemd, en hebben ze ook eigenschappen die hier helemaal niet aan de orde komen. Zowel in hun persoonlijkheid als hun gedrag kunnen twee mensen met autisme totaal verschillend zijn. Kathy Hoopmann wil vooral meegeven dat je, door je te verdiepen in hun sterke en minder sterke kanten, hen kunt helpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

  15,95
 • Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk - Tania Gevaert

  Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk 1e druk is een boek van Tania Gevaert uitgegeven bij Cyclus. ISBN 9789085750666

  Hoe kunnen ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen hun kind het beste begeleiden in zijn ontwikkelingsvoorsprong? In haar praktijk Samen Slimmer Groeien werkt de auteur met een team dat gespecialiseerd is in hoogbegaafdheid en onderpresteren.
  Het boek vertrekt van haar eigen hoogbegaafd opvoeden, dat gekoppeld is aan recent wetenschappelijk onderzoek. Elk van haar drie kinderen heeft ze in zijn eigenheid laten opgroeien. Alle kinderen zijn immers uniek. In hun hoogbegaafd zijn hebben zij elk hun uitdagingen gekend (en nog): niet alleen de hoogbegaafdheid op zich, maar ook leer- en ontwikkelingsproblemen tot gewoonweg niet begrepen worden. Vandaag zijn ze succesvolle volwassenen met hun eigen verhaal.

  Over de auteur
  Tania Gevaert richtte in 2007 haar eigen praktijk op om ouders van hoogbegaafde kinderen (nog) beter te begeleiden.
  Ze is psychotherapeut en studeerde aan gerenommeerde instellingen (KU Leuven, Korzybski, AIHP, ECHA). Ze is actief in Vlaanderen en Nederland, in een grensoverschrijdend netwerk en een samenwerking. Ze is co-auteur van Slim onderpresteren aanpakken (Gevaert & Desmet, 2016; Garant).

  25,00
 • De Gids - over begaafdheid in het onderwijs

  29,95€ i.p.v. 49,95€


  Op elke school zitten begaafde leerlingen. Zij komen er niet ‘vanzelf’. Om deze leerlingen volledig tot bloei te laten komen, hebben zij leraren nodig die hen op deskundige wijze begeleiden. In 'De Gids: over begaafdheid in het basisonderwijs' komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn voor het herkennen van en het inspelen op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen. De Gids biedt daarmee een compleet overzicht voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs. In dit boek brengen 17 specialisten ieder op hun eigen terrein de nieuwste ontwikkelingen in beeld. Onder redactie van Eleonoor van Gerven hebben zij de meest recente wetenschappelijke inzichten over het lesgeven aan begaafde kinderen verzameld en vertaald naar de praktijk van het basisonderwijs. Het boek is opgebouwd uit drie delen: - Deel 1: Herkennen van begaafdheid en onderwijsbehoeften - Deel 2: Onderwijs aan begaafde leerlingen - Deel 3: Begaafd en speciaal De hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden. De sterke relatie tussen theorie en praktijk maakt De Gids tot een onmisbaar handboek voor elke leerkracht, intern begeleider, remedial teacher of specialist begaafdheid.

  Bron: bol.com

   

   

   

  29,95 49,95
 • Kinderen en sociale vaardigheden - Anne Kooijman met kwartetspel

  Hoe leer je kinderen gezellig om te gaan met leeftijdsgenoten terwijl ze voor zichzelf en anderen durven op te komen?

  Dit boek geeft ouders informatie over sociale vaardigheden en hoe ze hun kinderen daarbij kunnen stimuleren. Tijdens het lezen kunnen de kinderen met het sociale-vaardigheden-kwartetspel "De Coole Kikker" spelen. De hoofdstukken in het boek volgens de thema's van het kwartet waarbij steeds een toelichting wordt gegeven op de situatie, met tips voor ouders om hun kinderen te helpen Coole Kikkers te worden! Het kwartetspel leidt bij de kinderen vaak tot vruchtbare discussies over het oplossen van diverse moeilijke situaties.

  Kortom, een boek voor ouders met kinderen de steun kunnen gebruiken zodat ze sociaal beter funtioneren. Inclusief het Coole Kikker Kwartet.

  30,00
 • Het grote Vooruitwerklabboek - deel2 - Els Schrover

  Nog maar 2 beschikbaar.

  Lessen voor verrijking.

  Deel 2 bevat 15 lessen en bouwt voort op de basisvaardigheden van de reeks: analytisch, creatief en praktisch denken. Bovendien leren de kinderen meer over 'hersenen en leren', en waarom juist moeilijk leerwerk goed en nodig is.

  115,00
 • Ik wil gewoon mezelf zijn - Timothy en Sandra Bowden

   

  Veel kinderen hebben last van negatieve gedachten. Dit rijk geillustreerde boek maakt op humoristische wijze duidelijk dat het maar gedachten zijn en dat je wat aan die gedachten moet doen. Hoofdpersoon Holly laat in dit stripboek zien hoe je dat moet doen. Niet door te doen of de nare gedachten er niet zijn of steeds maar met ze in gevecht te gaan, maar door ze ruimte te geven. Ze lijken dan direct een stuk minder angstaanjagend.

  Het boek is bestemd voor kinderen van tien jaar tot veertien jaar met een laag zelfbeeld. Daarnaast kan het door zorgprofessionals, docenten en ouders gebruikt worden om hen te leren op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) effectiever om te gaan met de uitdagingen in hun leven.
  Recensie(s)

  Als Holly 's morgens wakker wordt, voelt ze zich rot: ze heeft buikpijn, hoofdpijn, ze voelt zich gewoon niet goed genoeg. Terwijl ze treurend naar school loopt, komt ze zonder dat ze het merkt op het strand terecht. Daar trekt een meeuw haar aandacht. Holly volgt hem met haar ogen totdat hij niet meer te zien is. Als Holly weer rondkijkt, ziet ze dat ze ineens op een boot zit. Een boot met passagiers: een groep negatieve gedachten, allerlei verschillende (denk)monsters. Holly probeert de monsters van de boot te jagen, maar dat lukt niet. De meeuw komt haar helpen en laat haar zien dat je de monsters beter kunt accepteren, ze kunt benoemen, de ruimte kunt geven terwijl je tegelijkertijd de richting blijft gaan die belangrijk voor je is. Stevige, handzame uitgave (oblong) die het verhaal van Holly in stripverhaal vertelt. Eenvoudige, digitale striptekeningen in felle kleuren maken de negatieve gedachten en de oplossingen (volgens ACT, een vrij nieuwe gedragstherapie) visueel en begrijpelijk. (Professionele) opvoeders kunnen het boek gebruiken om met tieners in gesprek te gaan en deze vooral te laten ervaren dat ze niet de enige zijn met deze 'monsters'. Aanrader voor 'tieners met monsters in hun hoofd' die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Vanaf ca. 12 jaar.

  Hannelore Rubie

  29,95
 • Mijn kind een kanjer! - Herberd Prinsen


  Tom van twaalf is een aardige maar erg aanwezige jongen. Hij zoekt voortdurend contact. Bijvoorbeeld met zijn beide zussen. Alleen doet hij dat vreselijk onhandig: hij is te ruw, bedenkt 'leuke' dingen die zij helemaal niet leuk vinden, verstoort hun spel. En begrijpt er niets van als ze hem vervolgens de wind van voren geven. Zijn ouders voelen zich vaak machteloos. Tom heeft een probleem: hij gedraagt zich sociaal onhandig. Niet alleen thuis, ook daarbuiten, zoals op school. Hij loopt het risico dat hij een negatief zelfbeeld ontwikkelt; faalangst en agressie liggen op de loer. Andere sociaal onhandige kinderen kunnen weer ander gedrag vertonen, maar één ding hebben ze gemeen: ze vinden het moeilijk de verwachtingen van hun omgeving juist in te schatten. Goede sociale vaardigheden spelen een enorm belangrijke rol in ons leven. Ze zijn nodig om succesvol te kunnen zijn, zowel in persoonlijke als in zakelijke relaties. Daarom is het zo belangrijk sociaal onhandig gedrag bij kinderen tijdig te onderkennen en tijdig actie te ondernemen.

  Dit praktische boek is geschreven voor ouders die zich zorgen maken over het sociale gedrag van hun kind. De kern van dit boek is: Hoe herken je sociaal onhandig gedrag? Hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je er samen aan doen? Mijn kind een kanjer geeft antwoorden op deze en andere vragen. Het biedt oefenmateriaal in de vorm van praktische handvatten, tips en oefeningen, die alle hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben.

  Herberd Prinsen is als trainer /adviseur werkzaam voor het onderwijs en organisaties in het bedrijfsleven. Hij heeft een ruime ervaring op onderwijsgebied. Herberd was 10 jaar leerlingbegeleider/counselor en was tot begin 2009 actief als docent biologie en mens & maatschappij. Daarnaast is hij een eclectisch werkende Contextueel & EMDR therapeut. Herberd is auteur van diverse boeken.
  Recensie(s)

  Kinderen (en volwassenen) groeien van erkenning. Dat is een van de kerngedachten uit dit boek, waarbij het gaat om de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij kinderen van tien tot achttien jaar. Een kind dat bijvoorbeeld gepest wordt, heeft vaak een verkeerd zelfbeeld, namelijk dat het er weinig toe doet; dat het eigenlijk niet de moeite waard is. Met voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk gemaakt wat sociale vaardigheden zijn en hoe sociaal onhandig gedrag veranderd kan worden. Oefeningen, via ouders of docenten, maar ook voor een gedeelte vanuit het boek gericht op de jongeren zelf, vormen dan een handleiding. Om deze goed te kunnen volgen, is wel een zekere deskundigheid nodig. Ook moeten begeleiders en kinderen gemotiveerd zijn om te veranderen. Samenwerking tussen kind, ouders en school is daarbij zeer gewenst. Ook vergt het discipline om met de oefeningen bezig te blijven. Belangrijk is verder dat gevoelens en gedachten, in de beschermende omgeving van school en huis, op schrift of mondeling bespreekbaar worden gemaakt. Alles bij elkaar gaat het hier om geen eenvoudige zaak.

  M.C. van Mook-van Gils

  24,95
 • De hoogsensiviteit survivalgids - An Michiels


  Ben je snel ontroerd? Heb je bergen fantasie? Is eerlijkheid voor jou van het allergrootste belang? Merk je vaak heel veel details op? Ben je gevoelig voor de stemming van anderen? Ben je geregeld overprikkeld? Hou je van stilte en rust? Voel je je soms anders dan anderen? Doen harde geluiden soms letterlijk pijn? Ben je gevoelig voor geuren? Misschien ben je wel hoogsensitief en wil je weten hoe je daarmee moet omgaan?

  Dan is dit boekje zeker iets voor jou.

  11,95
 • Het grote doeboek - voor nieuwsgierige kinderen van 2-6 jaar

  Het boek is niet op voorraad, maar wij bestellen hem graag voor u. 

  Kinderen van alle leeftijden zijn leergierig en willen graag de wereld om zich heen ontdekken. Zelfs heel jonge kinderen vinden het geweldig om dingen uit te proberen en zijn trots om te laten zien wat ze al kunnen en weten. Met dit boek kunt u uw kind aanmoedigen om op ontdekking te gaan en zijn interesse aanwakkeren. De spelletjes en experimenten in dit boek zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken: voor kinderen van 2-3 jaar, van 3-4 jaar en van 4-6 jaar. Elk hoofdstuk behandelt een aantal thema's, zoals planten, dieren, het weer, kleuren en geluiden. Met de experimenten en activiteiten in dit boek leert uw kind zijn aandacht bij iets te houden, worden het waarnemingsvermogen en de motoriek gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid. Een boeiend boek voor nieuwsgierige kinderen!

   

   

  19,95
 • Hulpwaaier Hoogbegaafdheid - tips en strategie├źn bij de hand - Jessica van der Spek

   

  Nieuw!

  Op veler verzoek is de Hulpwaaier Hoogbegaafdheid ontwikkeld die als naslagwerk kan dienen op school, in de begeleiding, maar ook thuis.
  In overzichtelijke secties komen onderwerpen aan de orde als kenmerken van hoogbegaafdheid, consequenties van hoogbegaafdheid in het algemeen, en specifiek voor de diverse schoolomgevingen ((s)bo en vo), belonen en straffen, strategieën, overeenkomst en verschillen met ADHD en ASS en wat hoogbegaafdheid betekent op een volwassen leeftijd.
  Zoals in alle hulpwaaiers, worden ook nu weer tips en adviezen gegeven voor de praktijk en aanbevelingen om verder te lezen voor verdieping.

  14,95
 • Vlinder vliegt - Miriam Bruijstens

  ‘Poëtisch in woord én beeld. Ze schieten raak, deze auteurs.’ Autisme Centraal
  Het schrijftalent Miriam Bruijstens en illustratrice Martine Verstraete hebben hun krachten na het mooie kinderboek Vlinder opnieuw gebundeld voor de uitgave Vlinder Vliegt.
  In een tiental gedichten neemt Miriam de lezer mee naar de belevingswereld van een kind dat ‘hardop’ denkt, voelt, ervaart, zich verbaast en verwondert, maar soms ook heel verdrietig is. Het is knap te zien hoe de toon varieert van speels en dynamisch, naar integer en verfijnd.
  Bij de gedichten in Vlinder Vliegt maakte Martine prachtige en treffende illustraties.

  ‘Tien juweeltjes in een flinterdun boekje. (...) De gedichtjes van Miriam Bruijstens en de tekeningen van Martine Verstraete zijn zó mooi, daar willen we meer van.’ - Lotje & Co

  3,95
 • Vlinder - Miriam Bruijstens


  Vlinder is stoer, Vlinder is lief, Vlinder is druk, Vlinder is enthousiast en o ja, Vlinder is geen paard.
  Vlinder is een meisje. Ze gaat naar school, naar opa en oma, viert haar verjaardag en Kerstmis net als alle andere kinderen. Toch is Vlinder een beetje anders dan de kinderen uit haar klas. Vlinder is namelijk snel afgeleid door haar ADHD. Dat betekent dat ze zich niet zo goed kan concentreren, dat ze een beetje druk is en soms verschrikkelijk druk en dat ze de wereld om zich heen niet altijd begrijpt. Dat geeft niets. Want Vlinder is ook creatief, slim, vrolijk en spontaan en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Vlinder is uniek. Vlinder is Vlinder.
  Vlinder gaat over een avontuurlijk meisje. Het is een boek om te lachen en soms ook een beetje te huilen. Vlinder is vooral een boek om lekker te lezen.
  De prachtige illustraties in Vlinder zijn gemaakt door Martine Verstraete.

  14,95
 • Je kunt het - Jessica van der Spek

  De oorzaak en aanpak van faalangst ligt bij hoogbegaafde kinderen net even anders dan bij andere kinderen. In deze uitgave wordt eerst uitgelegd hoe faalangst bij deze kinderen ontstaat. Vervolgens zijn er praktische tips en adviezen voor in de klas en thuis, om de kinderen te begeleiden en beter te motiveren, en hen te helpen anders te leren denken. Ook wordt aangegeven wat je vooral níet moet doen.
  ‘Je kunt het! is een duidelijk en overzichtelijk boekje voor ouders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen, dat het verband uitlegt tussen hoogbegaafdheid en faalangst.

   

   

  12,95
 • Wreck this journal every day - Keri Smith

  creatief gezelschap tijdens reisjes en uitstapjes om in te tekenen, schrijven of uit te scheuren.

  bv. Willekeurig: take a walk, draw ypur path here of find a piece of cardboard in the nect five minutes, tape it here of add your own pagenumbers of roll the journal down a large hill.

  8,95
 • Lodewijk, het lieve beestje - Lidy Sibon

  Door een ervaren kleuterleraar gelezen en als heel goed bevonden om mee te werken in de klas! Lodewijk is een prentenboek voor kleuters met daarin vragen en verwerkingsopdrachten. Het boek heeft als centraal thema: de basisgevoelens herkennen bij zichzelf en anderen. Dit boek is ook bruikbaar voor oudere kinderen met autisme.

  27,75
 

Praise & Growth Mindset